Oppgradering av Lingdys og Textpilot høsten 2021

Vi har oppdatert innholdet i våre programpakker med forbedringer og utvidelser i funksjonalitet, som vil få stor betydning for mange av våre brukere. Flere funksjoner er utviklet og forbedret i tett dialog med markedet, og som vi er sikre på at oppgraderingene vil gi brukere av våre program enda større muligheter til å delta på skolen, og i arbeids- og privatliv.

Den aller største og viktigste nyheten, er at Lingit nå gjør også matte tilgjengelig.
En veldig stor andel av elever med dysleksi, har også store problemer med å forstå matte - ikke på grunn av manglende evner eller egenskaper, men fordi det i dag ikke finnes et godt verktøy for å få opplest mattestykker som inneholder symboler, tegn, formler osv

Nå har altså vi i Lingit startet jobben for å gjøre matte tilgjengelig, slik vi har gjort for lesing og skriving i 20 år.

 

Lesetillegg i Lingdys og Textpilot

Lingdys og Textpilot har nå fått en stor og etterlengtet nyhet - nemlig et lesetillegg som tilgjengeliggjør tekst på en helt nye måter.

o   Lese-app

- brukeren får tilgang til en app som kan ta bilde av tekstdokumenter og ganske enkelt velge med fingeren akkurat det innholdet man ønsker opplest. Med appen kan man også lagre pdf.-dokumenter.
Appen lastes ned fra App Store og brukeren får tilgang ved å logge seg inn med brukernavn og passord i sin konto hos oss. Appen er tilgjengelig for iPhone og iPad (iOS). Se film lenger ned på siden.

o    Opplesing av matte

- Vi er veldig stolt over å fortelle at våre brukere nå vil kunne få opplest innholdet i mattestykker som inneholder omtrent hva det måtte være av formler, uttrykk, symboler, enten matten er håndskrevet eller maskinskrevet. Når tillegget er aktivert vil det fremkomme som en ny funksjon - “Skann matte” - på verktøylinja i programmet. Se film lenger ned på siden.

 

  • Nye stemmer på alle språk:

- Disse er Nora og Henrik (bokmål), Daniel (engelsk), Markus (tysk), Aurelie (fransk) og Jorge (spansk). Vi har økt antall stemmer som følger med i produktene våre fra 8 til 14. Gjelder foreløpig bare Lingdys for Windows og Textpilot Pluss. Ytterligere en nynorsk stemme er på trappene.

 

  • Diktering

- Siste nytt i lesetillegget vårt, er mulighet for diktering. Nå kan brukerne altså produsere tekst uten å skrive - det du sier blir omgjort til tekst! Diktering i Lingdys og Textpilot fungerer for bokmål, engelsk, tysk, fransk og spansk.

 

Andre nyheter høsten 2021

o    Store forbedringer og utvidelser i funksjonaliteten i ordprediksjon (forslag til ord når du skriver) med mulighet for bruk av "Jokertegn" og korrektiv ordprediksjon (se filmer lenger ned på siden som viser disse funksjonene).

o    Mulighet for å lage egne ordlister ut fra dokumenter (se film lenger ned på siden som viser dette). Gjelder foreløpig bare Lingdys for Windows og Textpilot Pluss.

o    Alle menyer er nå også tilgjengelig på nynorsk. Gjelder foreløpig ikke for Lingdys for Mac.