Om Lingit

Lingit har i en årrekke utviklet programvare som gir støtte for de som trenger hjelp til å skrive, lese og forstå. Hver dag hjelper vi tusener av brukere å kompensere for sine lese- og skrivevansker, og våre ansatte brenner for å skape like muligheter for alle.

Lese- og skrivevansker er en utbredt og vanlig problemstilling i skolen og i arbeidslivet. Særlig fokus får dette i skolen, der lese- og skrivevansker kan skape utfordringer for elevenes læring. Vi i Lingit er i tillegg tillegg til å lage gode verktøy, også opptatt av å formidle kunnskap om temaet dysleksi slik at elever, foreldre, skole- og skoleledelse og arbeidsgivere kan på best mulig måte tilrettelegge og sikre at mennesker som sliter med lese- og skrivevansker kan delta på like grunnlag som andre.

Lingit har sitt utspring fra språkforskermiljø på NTNU tilbake i 2001. Siden den gang har man kombinert det fremste innen språkforskning og teknologi i å utvikle en programvare som gir en unik lese- og skrivestøtte for dyslektikere.

Lingit er en del av Texthelp Group, et verdensledende konsern innen utvikling av teknologier for å støtte lesing og skriving. Selskapet sysselsetter mer enn 350 ansatte fordelt på 2 separate divisjoner, Education & Workplace. Vårt hovedkontor er i Antrim, Nord-Irland. Vi har også kontorer i Storbritannia, USA, Norge, Sverige, Danmark, New Zeland og Australia.