Om Lingit

Lingit har i en årrekke utviklet programvare som gir støtte for de som trenger hjelp til å skrive, lese og forstå. Hver dag hjelper vi tusener av brukere å kompensere for sine lese- og skrivevansker, og våre ansatte brenner for å skape like muligheter for alle.

Lese- og skrivevansker er en utbredt og vanlig problemstilling i skolen og i arbeidslivet. Særlig fokus får dette i skolen, der lese- og skrivevansker kan skape utfordringer for elevenes læring. Vi i Lingit er i tillegg til å lage gode verktøy, også opptatt av å formidle kunnskap om temaet dysleksi slik at elever, foreldre, skole- og skoleledelse og arbeidsgivere kan på best mulig måte tilrettelegge og sikre at mennesker som sliter med lese- og skrivevansker kan delta på like grunnlag som andre.

Lingit har sitt utspring fra språkforskermiljø på NTNU tilbake i 2001. Siden den gang har man kombinert det fremste innen språkforskning og teknologi i å utvikle en programvare som gir en unik lese- og skrivestøtte for dyslektikere.

Lingit er en del av Texthelp Group, et verdensledende konsern innen utvikling av teknologier for å støtte lesing og skriving. Selskapet sysselsetter mer enn 350 ansatte fordelt på 2 separate divisjoner, Education & Workplace. Vårt hovedkontor er i Antrim, Nord-Irland. Vi har også kontorer i Storbritannia, USA, Norge, Sverige, Danmark, New Zeland og Australia.

I mars 2024 ble også selskapet n2y en del av Texthelp. n2y er en pioner innen spesialpedagogikk, og spesialiserer seg på løsninger for elever med mange ulike læringsutfordringer. På samme måte som Lingit, har n2y også jobbet for å fremme inkludering, og for at alle fortjener å forstå og bli forstått, og å oppnå sitt potensial.  Vi kan nå skape en enda mer inkluderende fremtid for norske elever, studenter og voksne.