Nye muligheter med lesetillegg

Lingdys programpakke inneholder et avansert lesetillegg.

Her finner du mer info og filmer om de ulike funksjonene.

Opplesing av matte

Nå kan du få opplest innholdet i mattestykker som inneholder omtrent hva det måtte være av formler, uttrykk, symboler, enten matten er håndskrevet eller maskinskrevet.  Funksjonen heter “Skann matte”, og du finner den på verktøylinja i programmet. Se film nedenfor.

Lese-appen Lingdys Lesevenn

Programpakke fra Lingit gir nå tilgang til en app som kan ta bilde av tekst, og hvor du ganske enkelt kan velge med fingeren akkurat det innholdet man ønsker opplest. Med appen kan du også lagre pdf.-dokumenter.
Appen lastes ned fra App Store og du får tilgang ved å logge seg inn med brukernavn og passord i din konto hos oss. Appen er tilgjengelig for iPhone og iPad (iOS).

Diktering

Lesetillegget gir også tilgang til diktering i Lingdys Pluss. Nå kan du altså produsere tekst uten å skrive - det du sier blir omgjort til tekst! Diktering i Lingdys Pluss fungerer for bokmål, engelsk, tysk, fransk og spansk.

Nye stemmer på alle språk

De nye stemmene er Nora og Henrik (bokmål), Daniel (engelsk), Markus (tysk), Aurelie (fransk) og Jorge (spansk). Vi har økt antall stemmer som følger med i produktene våre fra 8 til 14. Gjelder foreløpig bare Lingdys for Windows og Textpilot Pluss.

 

Hvordan får jeg tilgang til lesetillegget som ble lansert 1. oktober 2021?

Elever som har fått lisensbevis på Lingdys eller Textpilot programpakke før lesetillegget ble lansert 1. oktober må søke NAV Hjelpemiddelsentral om lesetillegg dersom de ønsker opplesing av matte og appen Lingdys Lesevenn. Lesetillegget aktiveres med en aktiveringsnøkkel inne på din kontoside.

De nye funksjonene i Lingdys og Textpilot følger automatisk med i programpakkene med lesetillegg fra NAV Hjelpemiddelsentral.

Andre nyheter i programpakkene høsten 2021:

o    Store forbedringer og utvidelser i funksjonaliteten i ordprediksjon (forslag til ord når du skriver) med mulighet for bruk av "Jokertegn" og korrektiv ordprediksjon (se filmer lenger ned på siden som viser disse funksjonene).

o    Mulighet for å lage egne ordlister ut fra dokumenter (se film lenger ned på siden som viser dette). Gjelder foreløpig bare Lingdys for Windows og Textpilot Pluss.

o    Alle menyer er nå også tilgjengelig på nynorsk. Gjelder foreløpig ikke for Lingdys for Mac.