Opplæring og støtte for Lingpilot

NB! Lingpilot er erstattet av Lingdys for Mac.

Feilsøking og hjelp

 • Installasjonen stopper opp og ruller tilbake.

  Hvis installasjonen plutselig avbrytes eller du får beskjed om at installasjonen rulles tilbake må du sjekke om PC-en har .NET Framework 3.5 og 4.7.2 eller høyere. Lingdys trenger .Net Framework 3.5 og 4.7.2 (eller høyere) for å kunne kjøre.   Gå til «Kontrollpanel» på maskinen -> «Avinstaller ett program». Der ser du «Aktiver eller deaktiver Windows-funksjoner». I oversikten som dukker opp finner du .NET Framework og ser om de er på (da er firkanten svart). Hvis ikke begge er svarte, slår du den på (du må starte maskinen på nytt etter installering).   Når .Net Framework er i orden gå til Kontrollpanel på maskinen -> Avinstaller et program -> Avinstaller alle filer som har Lingit som utgiver, det vil være mellom 6 og 10 filer som må avinstalleres.   Last så ned Lingdys fra https://lingit.no/nedlasting/ på nytt.   Du må ha administratorrettigheter på maskinen for å aktivere .NET Framework. Hvis dette er en skole-PC må IT på skolen gjøre dette for deg.

 • Hva slags OS X-versjon må jeg ha for å bruke Lingpilot for Mac?

  Lingpilot krever OS X 10.12 (Sierra) for å virke. Utover dette kreves ikke noe ekstra programvare- eller maskinvareressurser fra maskinen utover standard utrustning. Har man eldre versjoner av OS X, kan man oppgradere via App Store.

 • Hva slags OS X-versjon må jeg ha for å bruke Lingpilot for Mac?

  Lingpilot krever OS X 10.12 (Sierra) for å virke. Utover dette kreves ikke noe ekstra programvare- eller maskinvareressurser fra maskinen utover standard utrustning. Har man eldre versjoner av OS X, kan man oppgradere via App Store.

 • Kan lisenser for Lingdys eller Textpilot brukes for å laste ned og installere Lingpilot?

  Lingpilot har ikke samme lisenssystem som Lingdys 4 og Textpilot 3 Pluss, og krever derfor ny lisens. Om du har lisens på Lingdys 4 ellerTextpilot 3 Pluss får du tilgang til Lingpilot for Mac via kontosiden din på Lingit.no. I slutten av videoen nedenfor ser du  hvordan du får tilgang til Lingpilot for Mac.

   

   

   

 • Kan jeg bruke Lingpilot for Mac med Word?

  Lingpilot fungerer ikke i programmene i Microsoft Office-pakken for Mac. Grunnen er at Word for Mac ikke integrerer mot standardfunksjonaliteten på Mac OS X for bl.a. stavekontroll og opplesing. Dermed kan man ikke velge Lingpilots stavekontroller i Word på Mac.

  Programmer der stavekontrollen til Lingpilot fungerer:

  Pages (tekstbehandler), Keynote (presentasjonsverktøy), Safari (nettleser) og flere andre programmer som støtter funksjonene for OS X.

  Vi jobber for tiden med en ny versjon av programmet som skal fungere i Word og som forhåpentligvis er ferdig i løpet av senhøsten 2019.

 • Hvordan får jeg lisens på Lingdys for iPad?

  Om du har lisens på Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot 1 via NAV får du tilgang til Lingdys for iPad. Du får tilgang til Lingdys for iPad fra kontosiden din på lingit.no. .

 • Kan jeg forlenge demoen min?

  Du har søkt om lese- og skrivestøtteprogram fra NAV og lastet ned en demo som brukes i mellomtiden. Demotiden er utløpt og du har fortsatt ikke mottatt lisensen min fra NAV. Kan demoen forlenges?

  Alle som har sendt søknad til NAV får lånelisens fra oss, mens de venter på svar fra NAV. En lånelisens varer i ca 3 måneder. Da kan dere sende en epost til oss med dato søknadene ble sendt til NAV, hvilket program og språk det ble søkt om, og hvilken skole eleven går på. (NB, om man bruker Chrome eller iPad bør dette nevnes i eposten).

   

 • Kan jeg bruke Lingdys/Textpilot/Lingpilot på iPad?

  Har man mottatt lisens på en programpakke eller har en lisens fra tidligere av i Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot fra NAV, får man også tilgang til Lingdys for iPad.

 • Kan jeg få lese og skrivestøtte i Google Chrome?

  Ja det kan du, det er to måter å få lese- og skrivestøtte i Google Chrome:

   1. Bruk Lingdys/Textpilot samtidig med utvidelsen Lingit Chrome Extention. Lingit Chrome Extention blir automatisk lagt til i dine utvidelser i Chrome nettleser når du laster ned Lingdys eller Textpilot. Vær sikker på at den er aktiv under utvidelser, ha Textpilot eller Lingdys aktiv ved siden av, så kan du bruke de i Google Docs eller på ulike nettsider.
   2. Ved å ha Programpakke eller lisens på Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot, får du tilgang til Lingdys for Chrome.
    Lingdys for Chrome er en utvidelse du legger til i Chrome nettleser.

 • Er programmet mitt et godkjent hjelpemiddel?

  Lingdys, Textpilot og Lingpilot for Mac er hjelpemiddelgodkjent programvare. Hvis du er under utdanning (uansett nivå) og har dokumentasjon på at du har spesifikke lese- og/eller skrivevansker (for eksempel dysleksi), så kan du søke NAV hjelpemiddelsentral i ditt hjemfylke om å få tildelt gratis NAV-lisens. Her er linken til det aktuelle «Søknadsskjema for kommunikasjonshjelpemidler».

 • Kan jeg bruke lese- og skrivestøtte på eksamen?

  Ja! Vi har vært i kontakt med Utdanningsdirektoratet, og fått bekreftet at programmene våre er tillatt å bruke på eksamen i henhold til de to modellene for eksamen som finnes i Kunnskapsløftet.

  Det er eksamensmodellen som avgjør om hjelpemidler som er tillatt å bruke eller ikke.

  Modell 1: alle hjelpemidler er tillatt, for alle elever.

  Modell 2: her finnes det ulike retningslinjer: for del 1 under modell 2 er det ikke tillatt med andre hjelpemidler enn skrivesaker, passer, linjal og vinkelmåler for del 2 under modell 2 er alle hjelpemidler tillatt, for alle elever.

  Retningslinjer: Les mer om bruk av hjelpemidler i grunnskole og videregående skole: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/forberede-og-ta-eksamen/#hjelpemidler

  Søk rektor: I henhold til §3-32 i forskrift til opplæringsloven, “Særskild tilrettelegging av eksamen” er det rektor som etter søknad avgjør hvilke ordninger som skal benyttes for elever. Særskilt tilrettelegging av eksamen krever ikke vedtak om spesialundervisning.

  Eksamen i yrkesfag: Dersom din elev også er lærling eller praksiskandidat i yrkesfag er alle eksamener gitt under modell 1, og følgelig er alle hjelpemidler tillatt ved eksamen.

  Her kan du som ansatt ved skolen også se film om hva som bør være på plass før eksamen.

 • Hvordan overføre lisenser fra en konto til en annen

  Hvis du har lisenser registrert på ulike kontoer, kan du overføre lisensene og eventuelle tilkoblede kontoer til kontoen du nå er logget inn med.

  Se film om hvordan dette kan gjøres.

Videoer

 • Hvis du har lisenser registrert på ulike kontoer, kan du overføre lisensene og eventuelle tilkoblede kontoer til kontoen du nå er logget inn med. Her…

Kontakt oss

Du finner svar på det aller meste under ofte stilte spørsmål eller ved å se på våre brukerstøttefilmer ovenfor. Dersom du allikevel ønsker å komme i kontakt med oss, er du velkommen til å bruke vårt kontaktskjema.