Lingdys – hjelp som gjør hverdag, skole og jobb lettere for deg med dysleksi.

Lese- og skrivehjelpen Lingdys er utviklet for å hjelpe personer som har dysleksi eller andre former for lese- og skrivevansker. Kombinasjonen av programmets funksjoner gir omfattende og effektiv hjelp til lesing og skriving. Lingdys finnes på norsk, engelsk, tysk, fransk og spansk.

Godkjent for bruk på tentamen og eksamen. Du kan søke om Lingdys hos NAV Hjelpemiddelsentral.  Bli kjent med Lingdys

Kom i gang med nye Lingdys

Last ned i dag

Prøv Lingdys Norsk gratis i 30 dager.

Prøv gratis demo

Kjøp

Ønsker du å kjøpe lisens til deg eller din bedrift? Har du lisens fra før tilbyr vi deg redusert pris på oppgradering.

Kjøp program

Elever med dysleksi

Alle som er under utdanning og har dysleksi kan søke om Lingdys hos NAV Hjelpemiddelsentral. Har du Lingdys versjon 3 fra før og ønsker ny versjon, kan du også søke hjelpemiddelsentralen om dette.

Søk nav om oppgradering

Opplev nye Lingdys!

Alt i ett program

Vi har nå samlet alle funksjoner på et sted. Om du behøver opplesing eller skal bytte språk skjer nå alt i samme program.

Se video

Hjelp med grammatikk

Lingdys gir deg hjelp med ord som ligner hverandre, og/å-feil og er som alltid like god på å korrigere orddelingsfeil.

Se video

Få forslag til neste ord

I tillegg til ordfullføring gir Lingdys deg nå forslag til neste ord basert på det du allerede har skrevet.

Se video

Lingdys hjelper deg med:

Skrivehjelp tilpasset akkurat deg!

Dysleksi opptrer på mange ulike måter og stavekontrollen i Lingdys er laget nettopp på bakgrunn av de ulike feilene dyslektikere gjør. I Lingdys finner du muligheter for å tilpasse programmet til dine behov. Skriver du på dialekt, blander sammen enkelte bokstaver eller ord, kan du stille inn programmet slik at det hjelper deg på best mulige måte.

Forslag til ord forenkler skrivingen (ordfullføring)

I Lingdys kan du få forslag underveis i skriveprosessen. Forslag til neste ord og ordfullføring mens du skriver, forenkler skrivingen og gjør kanskje at du skriver raskere.

Hva betyr ordet? (ordbok)

Mulighet for å slå opp ord i ordbok og å finne betydningen av ordene, er en av Lingdys viktige funksjoner som gjør skriveprosessen enklere. Du kan også få lest opp innholdet i ordboken. Finnes ikke ordet i ordboken, har du mulighet til å gå rett til Wikipedia for å finne ut hva ordet betyr.

Opplesing av tekst

Ved å få tekst lest høyt med en syntetisk stemme, er det lettere å forstå innholdet og du sparer mye tid.
Tekst kan også lagres til lydfil slik at du kan høre på den når og hvor du vil.
Skriver du noen ganger på både norsk og engelsk i samme dokument? Nå høres det ikke like rart ut når talesyntesen leser tekst på flere språk.

Kåm på sjinon

Lydrette stavefeil er ofte ikke mulig for en vanlig stavekontroll å rette. På norsk uttales mange ord likt, men har forskjellig betydning og skrives forskjellig. Lingdys hjelper med dialektbaserte feil og ord som ligner hverandre.

Hvor fungerer Lingdys?

Lingdys er skrive- og lesehjelp som fungerer sammen med andre program. Lingdys fungerer aller best sammen med tekstbehandlerne Word og OpenOffice Writer, Outlook, PowerPoint og Google Chrome nettleser.
Lingdys har delvis integrasjon med OneNote. Du må høyreklikke på ord med rød strek for å få opp Lingdys sine forslag.
Det er også mulig å bruke Lingdys sin egen tekstbehandler. Der kan du lagre tekst til lydfil og få opplest tekst med markering av det ordet som leses opp.