Lingdys – hjelp som gjør hverdag, skole og jobb
lettere for deg med dysleksi.

Lese- og skrivehjelpen Lingdys er utviklet for å hjelpe personer som har dysleksi eller andre former for lese- og skrivevansker. Lingdys gir deg nå hjelp på Windows, iPad og Chrome. Kombinasjonen av programmets funksjoner gir omfattende og effektiv hjelp til lesing og skriving.

Lingdys finnes på norsk og engelsk, og for Windows og iPad på tysk, fransk og spansk i tillegg. Godkjent for bruk på tentamen og eksamen. Du kan søke om Lingdys hos NAV Hjelpemiddelsentral.  Bli kjent med Lingdys.

Kom i gang med nye Lingdys

Lingdys for Windows

Prøv Lingdys gratis i 30 dager.

Prøv gratis demo

NYHET! Lingdys for iPad og Chrome

Alle som har siste versjon av vår lese- og skrivehjelp for Windows eller Mac, får nå mulighet til å få programmet på iPad eller Chrome, helt gratis!
Dette gjelder privatlisenser og elever som har personlige lisenser på Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot.

Prøv gratis demo

Elever med dysleksi

Alle som er under utdanning og har dysleksi kan søke om Lingdys eller oppgradering til ny versjon hos NAV Hjelpemiddelsentral.
Med ny versjon får du tilgang til Lingdys for både Windows, iPad og Chrome.

Søk nav om oppgradering

Lingdys hjelper deg med:

Skrivehjelp tilpasset akkurat deg!

Dysleksi opptrer på mange ulike måter og stavekontrollen i Lingdys er laget nettopp på bakgrunn av de ulike feilene dyslektikere gjør. I Lingdys finner du muligheter for å tilpasse programmet til dine behov. Skriver du på dialekt, blander sammen enkelte bokstaver eller ord, kan du stille inn programmet slik at det hjelper deg på best mulige måte. Det er foreløpig ikke mulighet for å gjøre egne tilpasninger i stavekontrollen i Lingdys for Chrome.

Forslag til ord forenkler skrivingen (ordfullføring)

I Lingdys kan du få forslag underveis i skriveprosessen. Forslag til neste ord og ordfullføring mens du skriver, forenkler skrivingen og gjør kanskje at du skriver raskere.

Hva betyr ordet? (ordbok)

Mulighet for å slå opp ord i ordbok og å finne betydningen av ordene, er en av Lingdys viktige funksjoner som gjør skriveprosessen enklere. Du kan også få lest opp innholdet i ordboken. Finnes ikke ordet i ordboken, har du mulighet til å gå rett til Wikipedia for å finne ut hva ordet betyr.
Ordbøker vil bli tilgjengelig i Lingdys for iPad og for Chrome i en oppdatert versjon.

Opplesing av tekst

Ved å få tekst lest høyt med en syntetisk stemme, er det lettere å forstå innholdet og du sparer mye tid.
Tekst kan også lagres til lydfil slik at du kan høre på den når og hvor du vil.
Skriver du noen ganger på både norsk og engelsk i samme dokument? Nå høres det ikke like rart ut når talesyntesen leser tekst på flere språk.

Kåm på sjinon

Lydrette stavefeil er ofte ikke mulig for en vanlig stavekontroll å rette. På norsk uttales mange ord likt, men har forskjellig betydning og skrives forskjellig. Lingdys hjelper med dialektbaserte feil og ord som ligner hverandre.

Hvor fungerer Lingdys?

Lingdys er skrive- og lesehjelp som fungerer sammen med andre program. Lingdys fungerer aller best sammen med tekstbehandlerne Word og OpenOffice Writer, Outlook, PowerPoint og Google Chrome nettleser.
Lingdys har delvis integrasjon med OneNote. Du må høyreklikke på ord med rød strek for å få opp Lingdys sine forslag.
Det er også mulig å bruke Lingdys sin egen tekstbehandler. Der kan du lagre tekst til lydfil og få opplest tekst med markering av det ordet som leses opp.
I Lingdys for iPad er all lese- og skrivehjelp samlet i appen. Det er mulig å dele teksten med andre apper. Lingdys for Chrome fungerer på de fleste nettsider og i Google Docs.

Jobb på flere plattformer

Lingdys for iPad

Alle som har siste versjon av vår lese- og skrivehjelp for Windows eller Mac, får nå mulighet til å få programmet på iPad, helt gratis!
Dette gjelder privatlisenser og elever som har personlige lisenser på Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot.

Last ned Lingdys for iPad

Lingdys for Chrome

Nå fungerer Lingdys også på Chrome - på de fleste nettsider og i Google Docs. Alle som har siste versjon av vår lese- og skrivehjelp for Windows eller Mac, får nå mulighet til å få programmet på helt gratis!
Dette gjelder privatlisenser og elever som har personlige lisenser på Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot.

Last ned Lingdys for Chrome

Systemkrav

Systemkrav for Windows: CPU Intel Core i5 med minst 2 Ghz eller med tilsvarende CPU. Maskinen bør ha minimum 8 GB RAM.

Systemkrav for iPad: iPad med iOS 11 eller nyere.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.