Lingdys – hjelp som gjør hverdag, skole og jobb
lettere for deg med dysleksi.

Lese- og skrivehjelpen Lingdys er utviklet for å hjelpe personer som har dysleksi eller andre former for lese- og skrivevansker. Lingdys gir deg nå hjelp på Windows, iPad og Chrome. Med Lingdys programpakke får du tilgang til alt dette på norsk og engelsk, i tillegg til vårt program for Mac. Kombinasjonen av programmets funksjoner gir omfattende og effektiv hjelp til lesing og skriving.

Lingdys finnes på norsk og engelsk, og for Windows og iPad på tysk, fransk og spansk i tillegg. Godkjent for bruk på tentamen og eksamen. Du kan søke om Lingdys hos NAV Hjelpemiddelsentral.  Bli kjent med Lingdys.

Kom i gang med nye Lingdys

Lingdys for Windows

Prøv Lingdys gratis i 30 dager.

Prøv gratis demo

NYHET! Lingdys for iPad og Chrome

Alle som har siste versjon av vår lese- og skrivehjelp for Windows eller Mac, får nå tilgang til alle våre program, på alle plattformer!
Dette gjelder elever som har fått lisens fra NAV og for den som har kjøpt programpakke i vår nettbutikk. Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot fra NAV, gir deg tilgang til programpakke.

Prøv gratis demo

Elever med dysleksi

Alle som er under utdanning og har dysleksi kan søke om Lingdys eller oppgradering til ny versjon hos NAV Hjelpemiddelsentral.
Med ny versjon får du tilgang til alle våre program, til alle plattformer (Windows, Mac, iOS, Chrome).

Søk nav om oppgradering

Lingdys hjelper deg med:

Skrivehjelp tilpasset akkurat deg!

Dysleksi opptrer på mange ulike måter og stavekontrollen i Lingdys er laget nettopp på bakgrunn av de ulike feilene dyslektikere gjør. I Lingdys finner du muligheter for å tilpasse programmet til dine behov. Skriver du på dialekt, blander sammen enkelte bokstaver eller ord, kan du stille inn programmet slik at det hjelper deg på best mulige måte. Det er foreløpig ikke mulighet for å gjøre egne tilpasninger i stavekontrollen i Lingdys for Chrome.

Forslag til ord forenkler skrivingen (ordfullføring)

I Lingdys kan du få forslag underveis i skriveprosessen. Forslag til neste ord og ordfullføring mens du skriver, forenkler skrivingen og gjør kanskje at du skriver raskere.

Hva betyr ordet? (ordbok)

Mulighet for å slå opp ord i ordbok og å finne betydningen av ordene, er en av Lingdys viktige funksjoner som gjør skriveprosessen enklere. Du kan også få lest opp innholdet i ordboken. Finnes ikke ordet i ordboken, har du mulighet til å gå rett til Wikipedia for å finne ut hva ordet betyr.
Ordbøker vil bli tilgjengelig i Lingdys for iPad og for Chrome i en oppdatert versjon.

Opplesing av tekst

Ved å få tekst lest høyt med en syntetisk stemme, er det lettere å forstå innholdet og du sparer mye tid.
Tekst kan også lagres til lydfil slik at du kan høre på den når og hvor du vil.
Skriver du noen ganger på både norsk og engelsk i samme dokument? Nå høres det ikke like rart ut når talesyntesen leser tekst på flere språk.

Kåm på sjinon

Lydrette stavefeil er ofte ikke mulig for en vanlig stavekontroll å rette. På norsk uttales mange ord likt, men har forskjellig betydning og skrives forskjellig. Lingdys hjelper med dialektbaserte feil og ord som ligner hverandre.

Hvor fungerer Lingdys?

Lingdys er skrive- og lesehjelp som fungerer sammen med andre program. Lingdys fungerer aller best sammen med tekstbehandlerne Word og OpenOffice Writer, Outlook, PowerPoint og Google Chrome nettleser.
Lingdys har delvis integrasjon med OneNote. Du må høyreklikke på ord med rød strek for å få opp Lingdys sine forslag.
Det er også mulig å bruke Lingdys sin egen tekstbehandler. Der kan du lagre tekst til lydfil og få opplest tekst med markering av det ordet som leses opp.
I Lingdys for iPad er all lese- og skrivehjelp samlet i appen. Det er mulig å dele teksten med andre apper. Lingdys for Chrome fungerer på de fleste nettsider og i Google Docs.

Jobb på flere plattformer

Lingdys for iPad

Alle som har siste versjon av vår lese- og skrivehjelp for Windows eller Mac, får nå mulighet til å få programmet på iPad, helt gratis!
Dette gjelder privatlisenser og elever som har personlige lisenser på Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot.

Last ned Lingdys for iPad

Lingdys for Chrome

Nå fungerer Lingdys også på Chrome - på de fleste nettsider og i Google Docs. Alle som har siste versjon av vår lese- og skrivehjelp for Windows eller Mac, får nå mulighet til å få programmet på helt gratis!
Dette gjelder privatlisenser og elever som har personlige lisenser på Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot.

Last ned Lingdys for Chrome

Systemkrav

Systemkrav for Windows: CPU Intel Core i5 med minst 2 Ghz eller med tilsvarende CPU. Maskinen bør ha minimum 8 GB RAM.

Systemkrav for iPad: iPad med iOS 11 eller nyere.