Lingdys – hjelp som gjør hverdag, skole og jobb
lettere for deg med dysleksi.

Lese- og skrivehjelpen Lingdys er utviklet for å hjelpe personer som har dysleksi eller andre former for lese- og skrivevansker. Lingdys gir deg nå hjelp på Windows og iPad. Kombinasjonen av programmets funksjoner gir omfattende og effektiv hjelp til lesing og skriving.

Lingdys finnes på norsk, engelsk, tysk, fransk og spansk. Godkjent for bruk på tentamen og eksamen.

Du kan søke om Lingdys hos NAV Hjelpemiddelsentral.  Bli kjent med Lingdys.

Systemkrav for Windows: CPU Intel Core i5 med minst 2 Ghz eller med tilsvarende CPU. Maskinen bør ha minimum 8 GB RAM.

Systemkrav for iPad: iPad med iOS 11 eller nyere.

Kom i gang med nye Lingdys

Lingdys for Windows

Prøv Lingdys gratis i 30 dager.

Prøv gratis demo

NYHET! Lingdys for iPad

Alle som har siste versjon av vår lese- og skrivehjelp for Windows eller Mac, får nå mulighet til å få programmet på iPad, helt gratis!
Dette gjelder privatlisenser og elever som har personlige lisenser på Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot.

Prøv gratis demo

Elever med dysleksi

Alle som er under utdanning og har dysleksi kan søke om Lingdys hos NAV Hjelpemiddelsentral. Har du Lingdys versjon 3 fra før og ønsker ny versjon, kan du også søke hjelpemiddelsentralen om dette.

Med ny versjon får du tilgang til Lingdys for både Windows og iPad.

Søk nav om oppgradering

Opplev nye Lingdys!

Alt i ett program

Vi har nå samlet alle funksjoner på et sted. Om du behøver opplesing eller skal bytte språk skjer nå alt i samme program.
Filmen viser Lingdys for Windows. Filmer som viser Lingdys for iPad finner du lengre ned på siden.

Se video

Hjelp med grammatikk

Lingdys gir deg hjelp med ord som ligner hverandre, og/å-feil og er som alltid like god på å korrigere orddelingsfeil. Lingdys gir deg hjelp med ord som ligner hverandre, og/å-feil og er som alltid like god på å korrigere orddelingsfeil.

Grammatikkhjelpen vil bli tilgjengelig i Lingdys for iPad i en oppdatert versjon.

Se video

Få forslag til neste ord

I tillegg til ordfullføring gir Lingdys deg nå forslag til neste ord basert på det du allerede har skrevet.
Filmen viser Lingdys for Windows. Filmer som viser Lingdys for iPad finner du lengre ned på siden.

Se video

Lingdys hjelper deg med:

Skrivehjelp tilpasset akkurat deg!

Dysleksi opptrer på mange ulike måter og stavekontrollen i Lingdys er laget nettopp på bakgrunn av de ulike feilene dyslektikere gjør. I Lingdys finner du muligheter for å tilpasse programmet til dine behov. Skriver du på dialekt, blander sammen enkelte bokstaver eller ord, kan du stille inn programmet slik at det hjelper deg på best mulige måte.

Forslag til ord forenkler skrivingen (ordfullføring)

I Lingdys kan du få forslag underveis i skriveprosessen. Forslag til neste ord og ordfullføring mens du skriver, forenkler skrivingen og gjør kanskje at du skriver raskere.

Hva betyr ordet? (ordbok)

Mulighet for å slå opp ord i ordbok og å finne betydningen av ordene, er en av Lingdys viktige funksjoner som gjør skriveprosessen enklere. Du kan også få lest opp innholdet i ordboken. Finnes ikke ordet i ordboken, har du mulighet til å gå rett til Wikipedia for å finne ut hva ordet betyr.
Ordbøker vil bli tilgjengelig i Lingdys for iPad i en oppdatert versjon.

Opplesing av tekst

Ved å få tekst lest høyt med en syntetisk stemme, er det lettere å forstå innholdet og du sparer mye tid.
Tekst kan også lagres til lydfil slik at du kan høre på den når og hvor du vil.
Skriver du noen ganger på både norsk og engelsk i samme dokument? Nå høres det ikke like rart ut når talesyntesen leser tekst på flere språk.

Kåm på sjinon

Lydrette stavefeil er ofte ikke mulig for en vanlig stavekontroll å rette. På norsk uttales mange ord likt, men har forskjellig betydning og skrives forskjellig. Lingdys hjelper med dialektbaserte feil og ord som ligner hverandre.

Hvor fungerer Lingdys?

Lingdys er skrive- og lesehjelp som fungerer sammen med andre program. Lingdys fungerer aller best sammen med tekstbehandlerne Word og OpenOffice Writer, Outlook, PowerPoint og Google Chrome nettleser.
Lingdys har delvis integrasjon med OneNote. Du må høyreklikke på ord med rød strek for å få opp Lingdys sine forslag.
Det er også mulig å bruke Lingdys sin egen tekstbehandler. Der kan du lagre tekst til lydfil og få opplest tekst med markering av det ordet som leses opp.

I Lingdys for iPad er all lese- og skrivehjelp samlet i appen. Det er mulig å dele teksten med andre apper.

NYHET

Lingdys for iPad

Alle som har siste versjon av vår lese- og skrivehjelp for Windows eller Mac, får nå mulighet til å få programmet på iPad, helt gratis!
Dette gjelder privatlisenser og elever som har personlige lisenser på Lingdys 4, Textpilot 3 Pluss eller Lingpilot.

Last ned Lingdys for iPad

KOMMER

Lingdys for Chromebook

Lingdys for Chromebook kommer i løpet av høsten 2018.

Meld deg på nyhetsbrev for å få mer informasjon når det nærmer seg.

Personvernerklæring Lingit AS

Hvem er behandlingsansvarlig

Lingit, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, som det å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Hva er formålet?

Vi jobber kontinuerlig med å gi deg den best mulige opplevelse av våre tjenester og ditt møte med oss. Formålet med innsamling av data er: Vi oppretter profiler på bakgrunnen av informasjonen som innhentes for å kunne tilby deg den mest relevante informasjon og yte deg god kundeservice. Profilene baseres kun på informasjon som du frivillig gir oss, vi henter ikke inn informasjon for dette formålet fra tredjeparter. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter. Når nye kunder blir registrert i vårt CRM system, vil det genereres en e-post som sendes til registrerte kunde. Dette er en samtykkehåndtering hvor vi spesifiserer hvilke data som er lagret og hva vi ønsker å bruke dataene til. Kunden vil da selv samtykke til lagring av data og selv velge om kunden ønsker å motta nyhetsbrev fra Lingit AS.

Kontaktskjema

Du kan varsle oss via et registreringsskjema om at du ønsker at vi skal kontakte deg. Her registrerer vi hva hendelsen gjelder og hvilke produkt du søker hjelp eller informasjon om. For å kunne kontakte deg ber vi om navn, e-postadresse og telefonnummer. Ved at du benytter vårt kontaktskjema vil du motta en e-post om at du er registrert i vårt CRM system og du vil få mulighet til å melde deg på nyhetsbrev.

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev og informasjon om våre arrangementer. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse i våre systemer. For å kunne invitere deg til aktuelle arrangementer registrerer vi også hvilken virksomhet du arbeider for. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter. Hvis du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra Lingit så sletter vi deg fra listen over mottakere av nyhetsbrev. Dersom du i tillegg ønsker at vi skal slette all informasjon vi har lagret om deg, kan du kontakte oss på telefon eller e-post. Hvis vi får beskjed om at e-postadressen din ikke lenger er aktiv vil vi ikke lenger sende nyhetsbrev til deg.

Kurssystem

Når du melder deg på kurs og arrangementer ber vi deg registrere navn, organisasjon, adresse, e-post, telefonnummer, stilling og fakturaadresse. Opplysninger deles ikke med tredjepart.

Demo- og veilederlisenser

Du kan laste ned og teste vår software. For at vi skal kunne følge deg opp i testperioden ønsker vi at du registrerer din e-postadresse. Du vil da motta e-poster i prøveperioden og blir registrert for å motta nyhetsbrev fra Lingit AS. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Lingit bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.