Utvidet grammatikkontroll fra Lingit

Hva er et homofon?

I den nye versjonen av Textpilot har vi implementert en grammatikkhjelp som hjelper brukerne også med typiske grammatiske feil som dyslektikere gjør. Grammatikkhjelpen hjelper brukeren med f.eks. og/å-feil og og andre eksempler på forveksling av ord som ligner hverandre.

Homofoner er to eller flere ord som staves ulikt men uttales likt, for eksempel hvert – vært – vert – verdt. Den vanligste utfordringen er kanskje å skille mellom «og» og «å». Dette er en kjent type feil og et problem som et stavekontrollprogram ikke nødvendigvis løser opp i. Ordprediksjon og ordfullføring kan i noen tilfeller være til hjelp mot homofon-forvekslinger, men da må eleven lese igjennom mye informasjon for å finne riktig ord.

En av de som har jobbet mye med Lingits språkteknologi er Torbjørn Nordgård i Lingit. Han forteller at noe av det som er vanskelig med å lage programmer som håndterer homofoner er å unngå å komme med «falske alarmer», det vil si å varsle brukeren om at noe er feil selv om det ikke er det. Det er nemlig viktig at programmet i minst mulig grad foreslår feil ord og gale forslag.

For mange dyslektikere er det vanskelig fordi homofoner er ord som alle er gyldig og stavekontrollen vil derfor ikke luke de ut. Nettopp fordi man ikke hører forskjell på dem er det vanskelig å skille dem fra hverandre. Lesing er også noe dyslektikere ofte strever med, derfor vil det å slå opp i ordbok være utfordrende.

Vil du også teste dette, trykk her.

TIL TOPPEN

Personvernerklæring Lingit AS

Hvem er behandlingsansvarlig

Lingit, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, som det å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Hva er formålet?

Vi jobber kontinuerlig med å gi deg den best mulige opplevelse av våre tjenester og ditt møte med oss. Formålet med innsamling av data er: Vi oppretter profiler på bakgrunnen av informasjonen som innhentes for å kunne tilby deg den mest relevante informasjon og yte deg god kundeservice. Profilene baseres kun på informasjon som du frivillig gir oss, vi henter ikke inn informasjon for dette formålet fra tredjeparter. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter. Når nye kunder blir registrert i vårt CRM system, vil det genereres en e-post som sendes til registrerte kunde. Dette er en samtykkehåndtering hvor vi spesifiserer hvilke data som er lagret og hva vi ønsker å bruke dataene til. Kunden vil da selv samtykke til lagring av data og selv velge om kunden ønsker å motta nyhetsbrev fra Lingit AS.

Kontaktskjema

Du kan varsle oss via et registreringsskjema om at du ønsker at vi skal kontakte deg. Her registrerer vi hva hendelsen gjelder og hvilke produkt du søker hjelp eller informasjon om. For å kunne kontakte deg ber vi om navn, e-postadresse og telefonnummer. Ved at du benytter vårt kontaktskjema vil du motta en e-post om at du er registrert i vårt CRM system og du vil få mulighet til å melde deg på nyhetsbrev.

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev og informasjon om våre arrangementer. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse i våre systemer. For å kunne invitere deg til aktuelle arrangementer registrerer vi også hvilken virksomhet du arbeider for. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter. Hvis du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra Lingit så sletter vi deg fra listen over mottakere av nyhetsbrev. Dersom du i tillegg ønsker at vi skal slette all informasjon vi har lagret om deg, kan du kontakte oss på telefon eller e-post. Hvis vi får beskjed om at e-postadressen din ikke lenger er aktiv vil vi ikke lenger sende nyhetsbrev til deg.

Kurssystem

Når du melder deg på kurs og arrangementer ber vi deg registrere navn, organisasjon, adresse, e-post, telefonnummer, stilling og fakturaadresse. Opplysninger deles ikke med tredjepart.

Demo- og veilederlisenser

Du kan laste ned og teste vår software. For at vi skal kunne følge deg opp i testperioden ønsker vi at du registrerer din e-postadresse. Du vil da motta e-poster i prøveperioden og blir registrert for å motta nyhetsbrev fra Lingit AS. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Lingit bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.