Hva er en god stavekontroll?

Det finnes ulike behov ved bruk av stavekontroll i skriveprogram, og det avhenger mye av målgruppen. Det som er felles for dyslektikere er at de har større problemer med lesing enn andre, derfor vil det å foreta en tekstredigering også være vanskeligere. Forslagene fra stavekontrollen bør da være presise. Dette er noe Lingit har brukt mye tid på.

Hvordan fungerer Lingits stavekontroll?

Selve identifiseringsteknologien er ganske standard. Forslagsteknologien er derimot mer komplisert; Lingit har utviklet egne metoder for en god løsning på dette. En annen fordel med Lingits stavekontroll er at den tar hensyn til dialekt. Dyslektikere skriver ofte dialektnært og stavekontrollen vil da ta hensyn til brukerens valgte dialekt.

Men jeg har jo en vanlig stavekontroll i skriveprogrammet, holder ikke det?

Mange skriveprogram vi kjenner til har egne stavekontroller, til og med mobilene våre. Disse er derimot ikke spesielt tilrettelagt for dyslektikere. Det som skiller Lingits stavekontroll fra andre er blant annet at det kommer mer relevante forslag. For eksempel ved ord med dobbeltkonsonanter vil stavekontrollen beherske analysen bedre for å forutsi riktig staving. Siden vanlige stavekontroller ikke er laget for dyslektikere, mangler de gjerne viktige elementer for å kunne være brukervennlige.

Torbjørn Nordgård i Lingit sier at den nye versjonen Textpilot som ble lansert i mars, har fått samme type stavekontroll som Lingdys og Lingpilot for Mac. Dette har gitt ganske store endringer i Textpilot. Den tar for blant annet hensyn til dialektpåvirkninger. Nye Textpilot har også en sammensetningsanalyse som ikke var der før. Textpilot er nå mer presis og rettet mot dyslektikerens behov. Designet er nytt, og det har blitt et enklere og bedre verktøy.

TIL TOPPEN

Personvernerklæring Lingit AS

Hvem er behandlingsansvarlig

Lingit, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, som det å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Hva er formålet?

Vi jobber kontinuerlig med å gi deg den best mulige opplevelse av våre tjenester og ditt møte med oss. Formålet med innsamling av data er: Vi oppretter profiler på bakgrunnen av informasjonen som innhentes for å kunne tilby deg den mest relevante informasjon og yte deg god kundeservice. Profilene baseres kun på informasjon som du frivillig gir oss, vi henter ikke inn informasjon for dette formålet fra tredjeparter. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter. Når nye kunder blir registrert i vårt CRM system, vil det genereres en e-post som sendes til registrerte kunde. Dette er en samtykkehåndtering hvor vi spesifiserer hvilke data som er lagret og hva vi ønsker å bruke dataene til. Kunden vil da selv samtykke til lagring av data og selv velge om kunden ønsker å motta nyhetsbrev fra Lingit AS.

Kontaktskjema

Du kan varsle oss via et registreringsskjema om at du ønsker at vi skal kontakte deg. Her registrerer vi hva hendelsen gjelder og hvilke produkt du søker hjelp eller informasjon om. For å kunne kontakte deg ber vi om navn, e-postadresse og telefonnummer. Ved at du benytter vårt kontaktskjema vil du motta en e-post om at du er registrert i vårt CRM system og du vil få mulighet til å melde deg på nyhetsbrev.

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev og informasjon om våre arrangementer. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse i våre systemer. For å kunne invitere deg til aktuelle arrangementer registrerer vi også hvilken virksomhet du arbeider for. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter. Hvis du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra Lingit så sletter vi deg fra listen over mottakere av nyhetsbrev. Dersom du i tillegg ønsker at vi skal slette all informasjon vi har lagret om deg, kan du kontakte oss på telefon eller e-post. Hvis vi får beskjed om at e-postadressen din ikke lenger er aktiv vil vi ikke lenger sende nyhetsbrev til deg.

Kurssystem

Når du melder deg på kurs og arrangementer ber vi deg registrere navn, organisasjon, adresse, e-post, telefonnummer, stilling og fakturaadresse. Opplysninger deles ikke med tredjepart.

Demo- og veilederlisenser

Du kan laste ned og teste vår software. For at vi skal kunne følge deg opp i testperioden ønsker vi at du registrerer din e-postadresse. Du vil da motta e-poster i prøveperioden og blir registrert for å motta nyhetsbrev fra Lingit AS. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Lingit bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.