Lingit på iPad

Lingit skal nå hjelpe barn å knekke lesekoden med et nytt pedagogisk læremiddel. Sverre Andreas Holbye er gründeren bak Textpilot, og har spilt en viktig rolle i utviklingsprosessen med Lingit STL+ for iPad.  

Av Tone Skredderbakken, journalist

Hvorfor utvikler Lingit denne appen?

Vi ønsker å ha et tilbud for alle, og derfor vil vi ha løsninger på iPad også. Lingit er godt kjent for sine hjelpemiddelprogrammer Lingdys, Textpilot og Lingpilot for Mac, mens Lingit STL+ for iPad er et pedagogisk læremiddel. Nettbrett brukes på mange skoler i dag, og det er viktig for oss å følge denne utviklingen. Derfor vil Lingit også komme med lese- og skrivestøtte på iPad.

Hva er forskjellen på Lingit STL+ for iPad og Lingits andre produkter?

Først og fremst er dette et læremiddel. Målgruppen er annerledes, STL+ er for de som skal lære å lese og skrive. Med Lingit STL+ for iPad kan elevene leke seg til ferdigheter, ved å høre lydene de skriver på tastaturet, og få lest opp hvert ord og hver setning de skriver. Slik kan elevene høre om ord er skrevet riktig. Lese- og skriveopplæringen oppleves som motiverende og morsom.

Hva kan brukerne forvente av Lingit STL+ for iPad?

Metodikken STL+ sier at elever kan skrive og lese det de selv har lyst til. Noen har mye på hjertet, andre har problemer med å vite hva de skal skrive. Elevene kan formatere og leke med teksten. I STL+-appen kan elevene legge til bilder og skrive med rik tekst. I tillegg har programmet ulike stemmer og vil etter hvert få Lingits egne stemmer Isak og Inger som snakker både på bokmål og nynorsk. Dette er unikt for Lingits STL+ for iPad.

Sverre sier for øvrig at han har fått gode tilbakemeldinger fra testbrukere av appen. Kommentarene går spesielt på at appen gir mange muligheter, og at den er enkel å bruke. 

TIL TOPPEN